Eski adı “Mişeliler” ve “Mişeler” olan Meşeler Köyü, ilçe merkezinin batısında ve ilçe merkezine 3 km mesafede, çevre köylerini ilçeye bağlayan yol üzerinde orman bitişiği köylerdendir.
1270 metre rakımda ve yamaç yerleşmesi olan Meşelerin arazisi adından anlaşılacağı üzere meşeliktir. Avşarlar, Ahatlar, Mudrupağacin ve Çamlıdere ilçe merkezi ile komşudur.
1426 metre rakımlı Evlikayası Tepesi’nin güneyinde bulunan Meşeler Köyü yakınlarında Kaya, Katırcı, Gökseki ve Karabelen tepeleri, Yassı Seki, Koca Yazı, Tepecikköyü mevkileri ile Cin, Akkaya, Karıncalı ve Ahatlar dereleri bulunmaktadır.
Meşeler Yaylası ise Bolu il sınırı yakınında ve Akyarma Geçidi’nden sonra, Büyükçayır Deresi vadisinde, Ankara-İstanbul karayolu yakınındadır. Meşeler Yaylası’nda yeni yapılaşma hızla devam etmektedir.
Meşeler Köyü çevresinde sonbaharda “meşe kömürü” imal edilir ve işletmeye açık taş ocağı bulunmaktadır.
1463 ve 1530 yılı Ankara Tahrir Defterlerinde kaydı bulunmayan Meşeler Köyü, 1836-37 yılında Yabanabad kazasına bağlı, Ayvaşalar (Avşarlar) Köyü ile birlikte 49 nüfusludur.
1840 yılında Yabanabad kazasına bağlı “Meşeliler” köyü, “Ayvaşalar” (Avşarlar) ve “Mişeler” mahallerinden meydana gelmektedir. Mişeler Mahallesi 13 hane, Ayvaşalar Mahallesi ise 5 hanedir. 1840 yılında Meşeliler köyü muhtarı Ayvaşalar Mahallesi’nden Şaban oğlu Halil’dir.
Ayrıca mezkur defterde bölgede Tepecikköy, Ortayaka, Baykar, Tepe, Seyidahmed, Alikoca, Karşıkuz, Bademli, Balcıyatak, Urumbaşı, Ilıca, Ilıcaçayırı, Yaylak, Yaylakaltı, Evaltı, Çaykenarı, Dere, Tilki ini, Uludere, Köyyeri, Uludere Değirmeni, Sarnıç, Çamarası, Yayaköy, Burunbaşı, Kuyupınarı, Kuyucuk, Kösnük, Üyücek ve Evüstü gibi mevkilerin isimleri zikredilir. Mevki isimlerinden bölgede ılıca suyu, viran olmuş Tepecik Köyü ile eski bir yerleşmenin daha olduğu anlaşılmaktadır.
1845 yılında Meşeler Köyü, Ayvaşalar Mahallesi ile birlikte yazılmış ve Temettuat Defteri’nde 16 vergi hanesi kayıtlıdır. Köy halkı ziraat, kerestecilik ve hayvancılık yapmaktadır. Meşeler Köyü’nden Monla Halil oğlu Halil, Asakir-i Mansure-i Şahane’nin Birinci Alayı’nın İkinci Taburu’nun Üçüncü Bölüğü’nde Birinci Çavuş olup her ay onbeş kuruş maaş ile 1840 yılında emekli olur ve köyüne yerleşir. Köyün en fazla vergi veren hane reisi ise Köse Mehmed oğlu İbrahim’dir.
Engebeli bir coğrafyaya sahip olan Meşeler Köyü’nde tarım arazisi sınırlı olduğu için hayvancılık yapılmaktadır. Yayla geleneği devam etmektedir.
Cumhuriyet döneminde önce Yabanabad (Kızılcahamam) kazası Şorba (Ali Dede Şeyhler) nahiyesine bağlanan Meşeler Köyü, 1953 yılında Çamlıdere ilçesi Merkez bucağına bağlanır.
1975 yılında 160 nüfuslu olan Meşeler Köyü’nde, 2009 yılı adrese dayalı nüfus sayımında 32 erkek, 40 kadın, toplam 72 kişi oturmaktadır. Meşeler Köyü’nde Geleneksel mimaride yapıların bir kısmı korunmaktadır. (Kaynak: Abdülkerim Erdoğan)